Tuesday, February 14, 2012

Költözik Polgár Zsuzsa sakkiskolája


Költözik Polgár Zsuzsa sakkiskolája
WL
Forrás: MTI
2012. február 10., péntek 12:36

Idén júniusban új helyre költözik a Polgár Zsuzsa nevével fémjelzett, egyesült államokbeli egyetemi sakkiskola: a lubbocki Texas Tech University után a következő tanévtől a St. Louis-i Webster University lesz az intézmény székhelye.

A Chess.com internetes szaklap beszámolója szerint a költözést bejelentő legidősebb Polgár nővér azt is közölte, hogy a csapat nyolc vezető tagja is vele tart. A honlap megjegyzi, hogy St. Louis egyre inkább az Egyesült Államok sakk-központjává válik, s ez a mostani lépés is ezt támasztja alá.

Az olimpiai és világbajnok Polgár Zsuzsa azzal indokolta a költözést, hogy a Websteren szélesebb eszköztár áll majd rendelkezésre oktatásai programja, a SPICE (Susan Polgar Institute for Chess Excellence) fejlesztéséhez.

A Texas Tech csapata egyébként címvédő az amerikai egyetemi bajnokságban, s még a költözés előtt – március elején, április végén – megpróbálja megvédeni elsőségét Washingtonban.

„Köszönöm az elmúlt öt évet a Texas Tech Egyetemnek. Olyan valaki vagyok, aki folyamatosan, lassan negyven éve próbálja emelni a lécet, és áttörni a korlátokat a sakkban, így nem mehettem el a Webster egyetemen kínálkozó lehetőség mellett” – írta Polgár Zsuzsa, hozzátéve hogy a közeljövőben több oktatási intézményben is beindítják a SPICE-programot.

Címkék

Source: http://mno.hu/sport

No comments: